- 50 g smör
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao (minst 70%)
- 1,5 dl mjök
- 4,5 dl mjöl
- 50 g smör
- 3 msk starkt kallt kaffe
- 1 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
- Kokosflingos, strössel, nötter etc.
Smält smöret och låt svalna.Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.
Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
Strö över kokosflingor.Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar