onsdag 16 december 2009

Mjuk pepparkaka


Denna mjuka pepparkakan går i ett nafs att göra, supergod blir den och doften som kommer efter att ha tagit ur den ur ugnen, går inte av för hackor.



Recept:

  • 100g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl filmjölk eller yoghurt
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en avlång form eller en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1 ½ liter.Vispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt, gärna med elvisp.Tillsätt filmjölk, ingefära, nejlikor, kanel och bikarbonat (eller bakpulver). Blanda till en jämn smet.

Tillsätt vetemjöl och det smälta matfettet. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.Låt kakan stå i formen i några minuter innan du stjälper upp den. Lägg formen över kakan medan den svalnar.


xoxo

2 kommentarer:

akiuru sa...

det är ju så sjukt gott. o det bästa är att slänga ner en nybakad, varm bit i ett glas med mjölk o mosa järnet! alltså, det är smakupplevelse!

Kajsa Lydén sa...

hahaa, jaså?? Aldrig testat!! Det måste jag göra! Mosa järnet alltså... heheh