söndag 13 juni 2010

Silviakaka



Häromdagen invigde jag min nya bakform från USA. Det blev min mammas silviakaka, som är så fruktansvärt saftig, luftig och god. Och passar för alla tillfällen!

Recept:

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
Glasyr:
  • 75 g margarin
  • 1 dl stösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Riven kokos

Vispa ägg o socker pösigt, häll i vattnet vispa till snabbt häll i mjölet o bakpulvret rör om. Häll smeten i en smord o bröad kakform. Sätt in i ugnen i 175 g, i ca 30 minuter. Under tiden rör du i hop glasyren i en liten kastrull och när kakan är färdig häller du den över kakan och strör över kokos flingor.


xoxo

Inga kommentarer: