söndag 29 november 2009

Pink Macarons


Recept:

  • 4 dl florsocker
  • 125 g skållad och mald sötmandel
  • 1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
  • 1/2 dl strösocker
  • ev 2 droppar valfri karamellfärg

Dessa franska delikatess kakor är lite kluriga att göra. Ena gången blir de perfekta, andra gången går allt åt pipan. Men gudomliga är de.
Man kan använda sig av olika fyllningar, så som smörkräm, chokladganache, olika typer av mousse.

Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke. I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar ca 5 minuter. Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 50 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.

2 kommentarer:

akiuru sa...

mon dieu!! delicioso!! skicka till mig, jag är verkligen seriös!:)

Kajsa Lydén sa...

hahahha, gölle!!