tisdag 5 oktober 2010

Saffranspannkaka


Denna saffranspannkakan härstammar från Gotland och är hur god som helst. Det finns väl ingen doft som slår saffran? Första juldoften för i år. Den ska serveras ljummen med lättvispad grädde och en god sylt.

Recept:

500g risgrynsgröt (i korv)
1 paket saffran
3 ägg
2 msk socker
ev krossad mandel (men detta valde jag bort)

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, mortla helst saffranen med 1 msk socker till pulver.
Sedan lägger man smeten i en ugnsform och den ska gräddas i 200 g i ca 30 min.


3 kommentarer:

anna sa...

alltså, det där måste jag testa! fast utan sylt:)

Karamellen sa...

Tack för det här receptet, det kommer jag att pröva..
saffranspannkaka är sååå himla gott!

Mia/ alias pussel

Lina Lidén sa...

Den ska ju traditionsenligt serveras med salmbärssylt och lättvispad grädde :)

http://linaliden.blogspot.com/2010/09/saffranspannkaka.html