Denna saffranspannkakan härstammar från Gotland och är hur god som helst. Det finns väl ingen doft som slår saffran? Första juldoften för i år. Den ska serveras ljummen med lättvispad grädde och en god sylt.
Recept:
500g risgrynsgröt (i korv)
1 paket saffran
3 ägg
2 msk socker
ev krossad mandel (men detta valde jag bort)
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, mortla helst saffranen med 1 msk socker till pulver.
Sedan lägger man smeten i en ugnsform och den ska gräddas i 200 g i ca 30 min.
3 kommentarer:
alltså, det där måste jag testa! fast utan sylt:)
Tack för det här receptet, det kommer jag att pröva..
saffranspannkaka är sååå himla gott!
Mia/ alias pussel
Den ska ju traditionsenligt serveras med salmbärssylt och lättvispad grädde :)
http://linaliden.blogspot.com/2010/09/saffranspannkaka.html
Skicka en kommentar