Jag har knappt hunnit äta, men nu satte jag mig ner i soffan för att pusta ut lite och ta mig en kopp kaffe och en leverpastejmacka. Den satt fint.
Brödet som jag bakat är ett italienskt bröd från Toscana som kallas för tortanto, detta brödet äter man runt påsk i Italien.
Recept:
- 15 g färsk jäst
- 3 dl ljummet vatten
- 2 msk olivolja
- 1 msk honung
- 1 msk flingsalt
- 2.5 dl durumvete
- 4 dl vetemjöl special
- 200 g mozzarella ost
- 200g italiensk salami
- 200g chévre ost
- 1 näve blandade kärnfria oliver
- 1 kruka färsk rosmarin
Varva salamin + resterande ingredienser. Rulla ihop till en rulle, sen en krans och lägg på vilning i 30 min. Mjölsa brödet, lägg sen i ugn på 200 C.
Mycket mumsigt. Passar perfekt till ett glas med rödvin.
xoxo
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar