torsdag 22 april 2010

Banankaka


Banankaka har alltid varit en stor favorit. Mamma bakade ofta det när jag var liten, när vi hade gamla övermogna bananer som ingen ville ha. Banankaka är perfekt att baka när man vill ta till vara på gamla bananer. Och sedan är det ju inte fel att det är så fruktansvärt gott, heller!


Recept:


  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 100 g chokladchips
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Blanda ihop mjöl, chokladchipsen och bakpulver och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i väl smord, bröad form. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.


xoxo

1 kommentar:

Anna sa...

Visst är det galet gott med banankaka! Brukar prova olika sorter, har småbarn, så vi har ganska gott om bananer som blir bruna :)