fredag 21 maj 2010

Äppelkaka



Recept:
  • 1 msk kanel
  • 2 msk råsocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100g smör
  • 4 st äpplen
  • Flagad mandel
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor.
Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl,vaniljsocker bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över råsocker, kanel och flagad mandel.
Grädda i mitten av ugnen 60 - 75 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.
Servera med vaniljsås eller glass.



xoxo

2 kommentarer:

Cs sa...

Åh tror jag har hittat en ny favoritblogg!! :)

Caroline

Kajsa Lydén sa...

Vad kul!! Välkommen!