måndag 31 maj 2010

Revben med jacksonpotatis




I helgen lagade vi revben med jacksonpotatis, detta är något utav det godaste som finns! Det tar lite tid att laga det, men det är definitivt värt mödan. Revbenen får en het och krispig yta och gifter sig bra ned potatisen som är salt och krämig. Jag valde västerbottenost till potatisen, men man kan ta precis vilken ost man vill. Gärna med lite starkare smak.
Till barbequesaltet valde jag en riktigt schysst krydda med amerikansk touch på! Blev riktigt god smak på.

Recept:
  • 2 kg revben, tunna långa
  • Jacksonpotatis:
  • 4 st bakpotatisa
  • 2 paket bacon
  • 2 st salladslök
  • 1 knippa persilja
  • 3 dl riven stark ost
  • 1 msk smör
  • Saften av 0,5 st citron
  • Salt och peppar
  • Kryddblandning:
  • 2 påsar dipmix med löksmak
  • 1,5 msk rökt barbecuesalt
  • 1 msk cayennepeppar
  • 2 tsk svartpeppar
Sätt in potatisen i ugnen på 210C i ca 1 timme, eller tills den blir mjuk. Blanda alla kryddorna och dipmixen. Rubba in kryddblandningen i köttet som sedan läggs på bakplåtspapper på en plåt. Flytta potatisen längst ner i ugnen och sätt in revbenen över i ca 50 minuter.
Skär baconet i bitar och stek det knaprigt. Skär löken i tunna skivor. Ta ut potatisarna när de är mjuka. Dela och gröp ur dem. Spara skalen. Blanda potatisen med baconet, löken, finhackad persilja och hälften av osten. Tillsätt smöret och rör om. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Fördela potatisblandningen i skalen, toppa med resten av osten och sätt in i ugnen på grill tills osten smält.



xoxo

1 kommentar:

Tott´s sa...

Låter grymt gott. detta ska jag prova i helgen! =)