söndag 14 mars 2010

Pavlovatårta


Vispa äggvitorna hårt,
tillsätt socker och ättika.

Stjälp upp på bakplåtspapper

Bred ut till en jämn cirkel
och lägg i ugnen
Lägg ett lager lemon curd,
vispgrädde, bär och mandel

Pudra på florsocker och
servera



Recept:

  • Tårtbotten:
  • 4 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 tsk ättikssprit (12 %)
  • Garnering:
  • lemon curd
  • 3 dl vispad grädde
  • färska bär (jordgubbar, hallon, blåbär)
  • flagad mandel
  • florsocker


Sätt ugnen på 140 grader.

Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen. Tillsätt maizenamjöl och ättikssprit och rör om väl. Fös ut smeten på ett smort och rejält mjölat bakplåtspapper i en så jämn cirkel som möjligt. Grädda i cirka 1 timme och 15 minuter. Stäng sedan av värmen och låt tårtbottnen stå kvar i ugnen i minst ett par timmar eller över natten. Det går också bra att förvara den på annan torr plats. Lägg upp tårtbottnen på ett fat, bred på ett lager lemon curd och därefter vispad grädde. Garnera med de tjusiga små bären och flagad mandel. Pudra till sist över lite florsocker.


xoxo

3 kommentarer:

Tina´s Mat sa...

Mmmm, gott!

Kajsa sa...

Gott gott, och vilket fint namn du har ;)

Kajsa Lydén sa...

Tack detsamma! :)