Kålpudding är troligen en av mina favoriträtter. Denna är lite speciell, eftersom det är min mormors och mammas egna recept. Mycket, mycket gott.
Recept:
- 800g vitkål
- 500g Fläskfärs
- 1 msk smör
- Salt
- Peppar
- Sirap (kan uteslutas)
Hacka kålen och bryn den i smör i en stekpanna så att den blir mjuk och nästan genomskinlig.
Lägg kålen åt sidan, medan du steker köttfärsen. Salta.
Lägg kålen i botten av en ugnsform, varva med köttfärsen och avsluta med kål.
Grädda i mitten av ugnen i 200º ca 45 min.
Detta serveras ihop med mormors egna rårörda lingon.
xoxo
2 kommentarer:
*ler*.... väcker fina minnen...min mormor gjorde alltid riktig finsk kålpudding när jag kom på besök... så härligt god.... ha en trevlig helg... = ) / anne
Finns inget godare :)
Skicka en kommentar