söndag 14 februari 2010

Mexican corn and cheese chowder


Jättegod mexikansk majs- och ostsoppa som jag och min mamma åt i fredags. Matig och smakrik som jag verkligen kan rekommendera.

Recept:
  • 2 1/2 dl hackad lök
  • 1 dl hackad rödpaprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 3/4 mald koriander
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 luten burk chili eller jalapeno
  • 2 1/2 dl skalad potatis i små tärningar
  • 7 dl hönsbuljong
  • 3 1/2 dl majskorn
  • 2 tomater, skållade, hackade, skalade
  • 3 dl mjölk + 4 dl grädde
  • 100 g riven ost
  • 3 msk hackad persilja eller koriander

Hetta upp smör i en tjockbottnad kastrull och fräs lök och paprika tills de mjuknat. Tillsätt vitlök, spiskummin, koriander och mjöl under omrörning. Tillsätt chili, eller jalapeno, potatis och buljong.
Koka upp, sänk värmen, låt småkoka tills potatisen är mjuk. Tillsätt majs och tomater och sjud ytterligare ett par minuter. Värm gräddmjölken nästan till kokpunkten, häll i osten. Vispa i omgångar ner gräddblandningen i soppan. Tillsätt koriander och smaka av med peppar och salt.
Servera gärna med tortillaships.

xoxo

Inga kommentarer: