söndag 7 februari 2010

Kryddig fisksoppa


Denna fisksoppa åt vi igår ihop med lite färska frallor, riktigt gott!

Recept:

  • 1 påse frysta laxbitar
  • 360 g kräftstjärtar
  • 1 st purjolök, stor
  • 2 st tärningar fiskbuljong
  • 2 msk curry
  • 6 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 370 g krossade tomater
  • 3 hg räkor
  • Dill

Strimla purjolöken, fräs i gryta ihop med vinet. Ha i de krossade tomaterna, buljongen och grädden. Låt koka upp lite, sänk värmen låt sakta sjuda i 20-30 minuter. Lägg i laxen. Låt det sjuda, inte koka, i ca 10 minuter. Ha i dillen. Det sista du lägger i är kräftstjärtarna och räkorna. Låt sjuda max 10 minuter till.

Garnera med några oskalade räkor och dill.


xoxo

4 kommentarer:

mormoranne.blogg.se sa...

Låter väldans gott, skriver av och inhadlar varorna i morgon , sen blir det gottis på tisdag...tack tack = )

Jenny sa...

Kan verkligen rekommendera denna underbara fisksoppa, har precis ätit den, den smakar riktigt mumsigt!!!

Kajsa Lydén sa...

Tummen upp! ;)

Anonym sa...

åh så gott!!